Servei de primera acollida

El Servei de Primera Acollida va destinat a les persones immigrades majors de setze anys que s’empadronen a un municipi de Catalunya. L’Ajuntament de Vilalba Sasserra té l’obligació de prestar aquest servei i les persones a qui va destinat el dret a poder-lo utilitzar.

S'accedeix al servei de primera acollida desde la oficina d'atenció al ciutadà de l'Ajuntament. El servei de primera acollida dóna formació a partir de tres mòduls:

  • Llengua: un mòdul per apendre català i castellà amb un mínim de 90 hores. 
  • Coneixements laborals: un mòdul sobre el mercat de treball d'una durada mínima de 15 hores. 
  • Societat catalana: un mòdul per conèixer el municipi i els serveis de l'entorn més proper amb un mínim de 15 hores. 
La persona usuària del servei de primera acollida ha d’acreditar la formació en tots tres mòduls. La realització del conjunt de la formació s’acreditarà mitjançant el certificat d’acollida. El certificat d’acollida té eficàcia jurídica en l’àmbit competencial de la Generalitat i dels ens locals, i eficàcia jurídica en procediments d’estrangeria segons el que determina l’ordenament jurídic vigent.
 
Un cop la persona s’empadrona i mostra el seu interès pel servei de primera acollida, se li dóna hora per una entrevista per tal de conèixer els seus coneixements en relació als mòduls que s’imparteixen i acompanyar a la persona cap a aquells recursos que més s’adaptin a la seva situació.
Darrera actualització: 22.05.2017 | 13:52