El Tritó (Pla de prevenció de les addiccions)

El model de societat estimula un ampli ventall de situacions de dependència, que acaben impedint el lliure desenvolupament de les persones.  Les addiccions a drogues, pantalles, compres, joc, treball, menjar, relacions tòxiques , etc són algunes de les addiccions que ens trobem actualment.

Els ajuntaments del Baix Montseny fan accions en matèria de prevenció d'addiccions des de la dècada dels 90, però no és fins al 2004 quan s'harmonitzen totes mitjançant un conveni mancomunat que signen 13 municipis, permetent la creació d'un pla que s'anomena El Tritó del Baix Montseny. El Conveni ha tingut continuïtat des d'aleshores. 

La base del Pla és concebre una addicció no només com un problema, també com a una oportunitat de creixement personal, d'introspecció i de canvi, tenint en compte els factors bio-psico-socials i espirituals d'una persona, és una visió àmplia que permet la no marginació, la no estigmatització, i no fer de les addiccions un tema tabú. 

El Tritó dóna cobertura als següents municipis: Cànoves i Samalús, Campins, Fogars de Montclús, Gualba, Llinars del Vallès, Montseny, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Vallgorguina i Vilalba Sasserra. Rep a més, el suport de la Diputació de Barcelona. 

Les línies d'actuació es concreten en serveis i accions centrats en: activitats preventives , facilitar l' accés al tractament i activar recursos d'inserció

Serveis  

• Servei d'assessorament i seguiment sobre drogodependències (amb cita prèvia)

 • Grup de suport per a persones amb addiccions (més informació). 

 

Adreça:

Serveis socials

Darrera actualització: 06.10.2016 | 18:46