Vilalba Sasserra

Està situat al Vallès Oriental i limita amb els termes municipals de Vallgorguina per l’est i nord-est, amb Dosrius al sud-est, amb Llinars del Vallès pel sud–oest i nord-oest i amb Santa Maria de Palautordera pel Nord.

Té una extensió de 5,87 Km2. La seva altitud oscila entre els 170m al nucli de la població i els més de 640m a la serra del corredor (serralada litoral) .

El sector més acimat, aproximadament a partir dels 400 m. És inclòs dins de la zona d’influència del Parc Natural del Montnegre Corredor.

El sistema muntanyós en el que s’inscriu Vilalba Sasserra és una llunyana derivació d’una estribació de la serra del Cadí que s’allarga fins al Montseny. Una branca d’aquest sistema separa les conques del Besós i la Tordera.

Antigament el nucli de població es coneixia amb el nom de Trentapasses.

El coll de trentapasses, a una altura al voltant dels 200 m. a l’indret de la Residència Geriàtrica, és el punt d’unió entre el Montseny i la Serralada Litoral. Ell marca la divisòria que separa la conca de la Tordera, que mira cap al Nord i la del Mogent, que mira cap al Sud.

Vilalba Sasserra està a 46 km de Barcelona i a 18 km de Granollers.

Darrera actualització: 15.09.2022 | 11:34
Darrera actualització: 15.09.2022 | 11:34