Vilalba Sasserra se suma a la recollida selectiva mitjançant la càrrega lateral

Dijous, 25 de març de 2021 a les 13:00

Ahir el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental en col·laboració amb l’ajuntament de Vilalba Sasserra ha implantat el sistema de recollida selectiva d’envasos lleugers i paper/cartró mitjançant càrrega lateral al municipi, fet que ha implicat la substitució dels contenidors de càrrega superior pels de lateral. La recollida dels nous contenidors només es pot fer pel costat dret, es per això que en 3 illes de contenidors (2 a la ctra. Vella i 1 al carrer Barcelona) s'han canviat de costat, els contenidors de resta i orgànica, que poden provocar olors més fortes s'han deixat al mateix lloc per reduir les molèsties.

Aquest canvi suposarà una recollida més ràpida i eficient, així com un increment de la implementació d’àrees que inclouen les cinc fraccions de reciclatge (paper/cartró, envasos lleugers, vidre, orgànica i resta).

Vilalba Sasserra disposarà d’un total de 19 contenidors de càrrega lateral per a la recollida selectiva 10 de paper/cartró i 9 d’envasos lleugers, el que suposa un increment del 6% de capacitat. La inversió és de de 22.044,18 € (IVA inclòs).

Recollida més ràpida i eficient

El sistema de recollida per càrrega lateral escurça el temps en què el camió buida el contenidor (de 3 minuts a 1 minut) i, per tant, genera menys cua de trànsit al darrera. A més, aquesta operació és menys sorollosa, ja que els nous contenidors són de plàstic, a diferència dels actuals que són metàl·lics, també tenen més capacitat, característica que contribueix a evitar els desbordaments i mantenir més netes les àrees d’aportació, que es netejaran en el mateix moment en què es fa la recollida dels contenidors.

+ municipis se sumen a la càrrega lateral

El sistema de recollida mitjançant càrrega lateral que el Consorci ja presta als municipis de Montmeló, la Llagosta, Mollet del Vallès, Granollers, Canovelles, la Llagosta, Parets del Vallès, la Roca del Vallès, Caldes de Montbui, Gualba i ara Vilalba Sasserra s’estendrà aquest any a altres municipis.

Darrera actualització: 17.05.2021 | 10:36