Terratrèmol a Síria, Turquia i el Kurdistan. Com puc ajudar?

Dilluns, 20 de febrer de 2023 a les 00:00

Davant la voluntat de la ciutadania catalana d'oferir suport a la població afectada pel terratrèmol a Turquia, Síria i el Kurdistan, el Govern de Catalunya, en la línia que estableixen la majoria d'organitzacions internacionals, destaca que la forma més efectiva de canalitzar l'ajuda és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny.

Es desaconsellen les col·lectes i enviaments d'aliments, materials genèrics i medicaments, ja que corren el risc de no respondre a les necessitats sobre el terreny i provocar problemes logístics, econòmics i ambientals.

Per això, canalitzar la solidaritat a través de les organitzacions humanitàries amb presència a la zona és el mètode més eficient per tenir un impacte positiu sobre el terreny i assegurar que l'ajut arriba a qui més ho necessita. A més, les organitzacions poden adquirir els productes necessaris localment i així enfortir també en l'economia local dels indrets afectats.

En aquest sentit, oferim un recull de les ONG amb capacitat per a respondre a la crisi humanitària, a partir de les informacions compartides durant la sessió del Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència del 8 de febrer de 2023. Aquest espai s'ampliarà i actualitzarà periòdicament.

Darrera actualització: 06.03.2023 | 11:38