Targeta de transport públic per a nens i nenes de 4 a 16 anys

Dimecres, 15 de desembre de 2021 a les 11:30

Si el vostre fill o filla té de 4 a 16 anys i viatja en transport públic es pot beneficiar de la targeta T-16, és un títol de transport que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena. 

Poden ser titulars d'aquesta targeta tots els nens i les nenes dels 4 fins als 16 anys, fins al dia 31 de desembre de l'any en que compleix els 16 anys.

La targeta T-16 és gratuïta en la seva primera emissió i si es perd i s'ha de fer un duplicat després s'ha de pagar 35 €. La renovació de la targeta es realitzarà sense cost i de manera automàtica fins el 31 de desembre de l'any en què es compleixen els 16 anys. 

 

Com la podeu obtenir?

Heu d'emplenar el full de sol·licitud, disposar del DNI/NIE/passaport/llibre de família del nen o la nena i, només en el cas de duplicats, fer un pagament de 35€ en concepte de cost d'emissió i gestió de la targeta. El pagament el podeu fer:

  1. Per Internet: al www.t-16.cat trobareu la sol·licitud de la targeta i les instruccions per tramitar-la. Podeu fer el pagament i la tramitació de la T-16 a través del web.
  2. Omplint l’imprès adjunt i dipositant-lo:
    1. En un centre d’atenció al client de la xarxa de transport públic: podeu lliurar la sol·licitud juntament amb la fotocòpia1 del DNI/NIE/passaport/llibre de família del nen o la nena i fer allà el pagament.
    2. En un estanc del vostre municipi: podeu lliurar la sol·licitud juntament amb la fotocòpia1 del DNI/NIE/passaport/ llibre de família del nen o la nena i fer allà el pagament. L’usuari/a haurà de sol·licitar el tiquet de compra conforme ha realitzat el pagament.

El nen o la nena rebrà la targeta T-16 personalitzada al seu domicili per correu certificat en el transcurs de 30 dies computables a partir de la recepció i la confirmació de les dades de la sol·licitud.

La sol·licitud es pot tramitar 30 dies abans que el menor compleixi els 4 anys.

Per a les sol·licituds tramitades durant els mesos de juliol i agost el termini de lliurament de la targeta serà superior a l'habitual.

1 És obligatori lliurar fotocòpia (de les dues cares) del document DNI/NIE/ passaport. En el cas del llibre de família és obligatori lliurar fotocòpia de la 1a pàgina on apareix el número i de la pàgina on apareix el nom del nen/a.

 

On es pot fer servir? A quina zona tarifària teniu el domicili?

El nen o la nena podrà fer servir la targeta T-16 en els serveis de transport públic de la zona on resideixi.

A Vilalba Sasserra li correspon la zona 4G que inclou els desplaçaments entre els següents municipis: Breda, Campins, Fogars de Montclús, Gualba, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra. 

 

 

Darrera actualització: 15.12.2021 | 11:32