S'inicien les obres d'instal·lació fotovoltàica al Centre Cívic

Dimarts, 31 de gener de 2023 a les 00:00

Avui s’inicien les obres d’instal·lació fotovoltaica en la modalitat d’autoconsum compartit al Centre Cívic i Cultural de Vilalba Sasserra mitjançant mòduls fotovoltaics, amb una potència instal·lada de 9 KWp, amb una producció anual de 13,93 MWh i un import de 16.552,80 €.

És la voluntat de l’Ajuntament de Vilalba contribuir a la producció local d’energies renovables. Per aquest motiu s’ha projectat la construcció d’una nova instal·lació fotovoltaica, contribuint així a:

- L’autoabastiment energètic d’infraestructures comarcals, ja que es comparteix l’energia d’una sola instal·lació.

- La injecció d’energia verda a la xarxa de consumidors de l’entorn, en cas de generar excedents.

- La reducció d’emissions GEH associades al consum d’electricitat, per la substitució de les fonts convencionals d’abastiment d’energia municipal.

El juny de 2020, l’ajuntament de Vilalba Sasserra va entrar adherit al nou Pacte de les alcaldies pel clima i l’energia que estableix el compromís per reduir un 50% les emissions GEH al 2030 i assolir la neutralitat climàtica al 2050. El projecte s’emmarca en el Pla d’acció per l’energia sostenible i el clima de Vilalba Sasserra (PAESC) que defineix, per l’eix d’actuació “Projectes i inversió per a l’adaptació del canvi climàtic” l’acció número 35 referent a la producció local d’energia neta.

Darrera actualització: 31.01.2023 | 17:51