Presentació del nou servei de Casharing

Dimecres, 31 de gener de 2024 a les 00:00

L'alcalde de Vilalba Sasserra Joan Pons i la 1a tinent alcalde Anna Ruiz, juntament amb el director de Marketing de Hyundai Jorge Taracera i el gerent de Motorprim Lluís Conesa, han presentat el nou servei de carsharing que s'ha instal·lat a Vilalba Sasserra i que ha entrat en funcionament des del dia d'avui. Consisteix en un sistema de vehicle compartit per als veïns i veïnes de Vilalba Sasserra amb la finalitat de millorar la mobilitat del municipi. Es tracta d'un vehicle de la marca Hyundai 100% elèctric que l'ajuntament posa a disposició dels habitants de la població amb l'objectiu de donar alternatives als veïns i veïnes a més del vehicle propi o el transport públic. "La finalitat d'aquesta iniciativa no és treure rendibilitat del servei, sinó donar a conèixer el vehicle elèctric en les zones rurals". D'aquesta manera, s'implementa un model de mobilitat compartida o "carsharing" del qual en poden fer ús les persones empadronades al municipi.

El funcionament del servei és senzill, qualsevol persona empadronada al poble i que disposi de carnet de conduir amb més de tres anys d'antiguitat, pot utilitzar el vehicle. A través de l'aplicació VIVe Hyundai, desenvolupada i creada exclusivament per aquesta iniciativa, els veïns i veïnes podran gestionar la reserva del vehicle i desbloquejar-lo per poder-lo utilitzar. El sistema supervisa la correcta utilització del servei, limitant les reserves diàries de 07:00 del matí a les 00:00 de la nit, el vehicle sempre ha de dormir al seu aparcament reservat i acotant els desplaçaments al radi d'autonomia del vehicle. A més a més, amb l'historial de registres i el control de l'aplicació es pot saber en tot moment l'usuari responsable en cas de danys del vehicle o multes de tràfic.

En el cas de Vilalba Sasserra, el punt de recàrrega del vehicle estarà situat a la plaça de l'església, i serà sempre el lloc de recollida i entrega.

El vehicle estarà un any de prova, passat aquest temps si veiem que no s'utilitza no es continuarà amb aquest servei. 

Durant el mes de febrer es podrà llogar sense cap cost perquè els habitants de Vilalba ho puguin provar. 

 
Darrera actualització: 01.02.2024 | 09:09