Plaga del bernat marró marbrejat

Dilluns, 19 d'octubre de 2020 a les 00:00

Des de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya ens han informat de la plaga del bernat marró marbrejat (Halyomorpha halys), present en 133 municipis de Catalunya.

A la tardor, és quan aquest bernat busca refugi als edificis urbans i construccions diverses per passar-hi l’hivern; tot i que és molest i crea alarma, no pessiga les persones i no representa cap risc per a les persones ni els animals.

Si trobeu algún exemplar d'aquesta especie l'heu de destruir, ja que això ajudarà a controlar-ne les poblacions i aquest fet beneficiarà la sanitat dels nostres conreus.

Aquests insectes es poden capturar amb relativa facilitat amb un aspirador o escombrant-los a primera hora del matí o a darrera hora del dia, ja que en aquests moments es mouen més lentament a causa que la temperatura ambiental és més baixa; al migdia, estan més actius, costen més de capturar i volen. Un cop capturats, es poden submergir en aigua i sabó o, simplement, deixar-los dins d’una bossa exposats al sol. No és recomanable l’ús de productes insecticides.

Darrera actualització: 17.05.2021 | 10:25