Fira Guia't 2022

Dimarts, 8 de març de 2022 a les 00:00

Del 21 al 25 de març, torna la FIRA GUIA’T del Vallès Oriental en format virtual

Orientació personalitzada, xerrades i taules d’experiències virtuals, informació sobre l’oferta de formació post-obligatòria... i més!

Els dies 21, 22, 23, 24 i 25 de març se celebrarà la XIII edició de la Fira Guia’t, una fira d’orientació acadèmica impulsada per al Xarxa TET (Transició Escola-Treball) del Vallès Oriental.

La Fira Guia’t s’adreça principalment a aquelles persones que estan en procés de finalitzar els seus estudis obligatoris i s’han d’enfrontar a la pregunta “Què vols fer?”. És el moment de traçar camins i itineraris formatius i conèixer quines possibilitats educatives existeixen, una etapa que sovint genera angoixes i pressions.

La Fira vol ser, i d’aquí el seu títol “Guia’t”, un espai d’orientació i acompanyament adreçat principalment a les persones joves del Vallès Oriental. Tot i així, també s’ofereixen recursos per a persones de més edat que vulguin cursar estudis obligatoris, famílies i professionals.

Enguany, i per tercer any consecutiu, la Fira Guia’t es torna a celebrar en format virtual, mitjançant el portal web www.firaguiat.vallesoriental.cat.

L’organització ha preparat un manual d’ús interactiu de la pàgina web, per fer més fàcil la navegació de les persones usuàries.

 

Les activitats més destacades de la Fira són els següents:

ORIENTACIÓ EDUCATIVA Espais d’atenció individualitzada a càrrec de professionals de l’orientació educativa de la comarca. S’ofereixen dues tipologies d’atenció:

  1. Orientació personalitzada: Adreçada a aquelles persones que no tenen clar què volen estudiar, i els hi agradaria rebre acompanyament en el seu procés de decisió. Es pot sol·licitar atenció presencial o bé virtual mitjançant correu electrònic, trucada o videotrucada.
  1. Atenció a consultes específiques: Adreçada a aquelles persones que ja saben què volen estudiar, però tenen dubtes o consultes concretes. Es pot sol·licitar atenció mitjançant correu electrònic, trucada o videotrucada.

 

XERRADES I TAULES D’EXPERIÈNCIES JOVES VIRTUALS Programació de diferents xerrades adreçades a joves, professionals i famílies:

  1. Taules d’experiències joves (joves): escoltem l’experiència vital de persones que en el seu dia van haver de decidir el seu futur després de l’ESO. Quins itineraris van construir? Quines opcions van escollir?
  1. Xerrada “Cerca el teu mapa, troba el teu camí” (joves): posem en valor la importància de prendre decisions, posant-nos al centre, prenent consciències d’on som i cap a on volem anar, i tenint sempre present que aquesta tria és un punt de partida. Comença l’aventura!
  1. Xerrada “Si vols, pots! L’entorn condiciona (molt) però no determina” (joves): empoderem i motivem a les persones joves perquè agafin confiança en les seves possibilitats, sigui quin sigui el seu punt de partida, i puguin visualitzar escenaris de futur.
  1. Xerrada “Com i on estudiar a fora. El món a les teves mans” (joves): aprenem sobre l’experiència d’estudiar a l’estranger com una manera de millorar el nostre bagatge formatiu o d’aprendre altres maneres d’estudiar, viure, etc. Descobrim el valor de fer una experiència de mobilitat internacional.
  1. Xerrada “Per què m’haig de seguit formant?” (joves i famílies): motivem a l’alumnat jove i les seves famílies per evitar l’abandonament escolar prematur, en un moment difícil de transició educativa. Incidirem en la importància de continuar estudiant, donarem pautes per utilitzar l’estudi com a eina de millora personal i plantejarem els diferents possibles itineraris.
  1. Xerrada “Quins itineraris educatius hi ha després de l’ESO? (amb acreditació o sense) (joves i famílies): informem sobre els itineraris educatius existents tenint en compte els diferents punts de partida (amb acreditació de l’ESO o sense) i els possibles condicionants.
  1. Xerrada “Com ajudo el meu fill o filla a decidir?” (famílies): reflexionem sobre el moment vital en que es troben les persones joves i les emocions presents, compartim eines i recursos d’acompanyament en el procés de tria de l’itinerari educatiu.
  1. Xerrada “Orientar en moments de crisi” (professionals): reflexionem sobre com acompanyem a les persones joves en la primera tria de l’itinerari educatiu, tenint en compte la situació de canvis constants agreujada per la crisi i posant especial atenció a les conseqüències de la Covid-19.

 

Si alguna persona té dificultats per poder-se connectar a la Fira Guia’t, pot adreçar-se al punt de connexió més proper:

Visita el web: www.firaguiat.vallesoriental.cat i fes la teva tria educativa amb tota la informació i acompanyament que necessitis!

 

 

 

Darrera actualització: 23.11.2022 | 13:14