El nou etiquetatge energètic ha entrat en vigor l'1 de març

Divendres, 16 d'abril de 2021 a les 00:00

L'etiquetatge energètic s'ha canviat l'1 de març de 2021, ara és obligatori que els nous electrodomèstics incorporin la nova escala energètica.

La Comunicació de la Comissió (COM 2016- 773 final_3_ pla de treball sobre disseny ecològic), en aplicació de l'article 16, apartat 1, de la Directiva 2009/125 / CE de Parlament Europeu, estableix les prioritats de treball dins el marc del disseny ecològic i etiquetatge energètic per al període 2016-2019.

El pla de treball sobre disseny ecològic enumera els grups de productes relacionats amb l'energia que es consideren prioritaris per a la realització d'estudis preparatoris i la possible adopció de mesures de execució, i estableix les prioritats de treball dins el marc del disseny ecològic i etiquetatge energètic per aquest període. S'enumera els grups de productes relacionats amb l'energia que es consideren prioritaris per a la realització d'estudis preparatoris i la possible adopció de mesures d'execució. 

L'etiquetatge energètic dels rentavaixelles i altres electrodomèstics permet als consumidors triar amb criteri i optar per aparells més eficients en l'ús de recursos i energia. La comprensió i la pertinència de la informació facilitada en l'etiqueta han estat confirmades en una enquesta específica entre els consumidors.

Aquest nou etiquetatge permet estalviar temps i energia, i comprendre d'un sol cop d'ull, quin  consum té el nou electrodomèstic que es vol comprar, el soroll que pot fer, o característiques tècniques com la despesa d'aigua d'una rentadora.

Els avanços en innovació i tecnologia aplicats als electrodomèstics i la falta d'espai en l'escala d'etiquetatge energètica ha portat a aprovar aquest nou disseny de l'escala i també del seu contingut:

  1. Les subcategories A i la seva filera de +++ desapareixen, i se simplifica amb esglaons des de la A a la G. 
  2. Tot el que abans era A passa a ser B, o C, per a així “deixar buit” a les noves generacions d'aparells que apareixeran en el futur i que tindran un millor rendiment.
  3. Les etiquetes inclouran un codi QR, on ens sortirà tota la informació del producte.

Per més informació podeu consultar al BOE

Darrera actualització: 17.05.2021 | 10:37