Dia Mundial de l'Eficiència Energètica

Divendres, 5 de març de 2021 a les 10:00

T'has preguntat mai què pots fer tu per canviar de model energètic? Per accelerar la transició cap una manera nova de produir i consumir energia?

Des de que, al 1998, es va decidir commemorar aquest dia, fins avui, el context social, econòmic i ambiental ha canviat molt.

Avui, la manera com produïm i consumim l'energia que necessitem al nostre dia a dia, està en procés de transformació. Estem canviant el model per aconseguir consumir energia de manera neta, eficient, justa i que totes les persones en puguin tenir accés. Aquest és una repte mundial i urgent que afecta a tota la societat.

L’ Administració ha  de crear el marc normatiu per a fer què això sigui possible, i per aixòs'ha aprovat el decret llei de mesures urgents per a l'emergència climàtica i l'impuls a les energies renovables, i s’està elaborant la Llei de transició energètica de Catalunya que properament es presentarà a exposició pública. També cal promocionar i facilitar a la ciutadania la informació i les eines que necessita per a prendre decisions més sostenibles, i fomentar la seva participació en les polítiques energètiques.

Però com a ciutadans, també hi tenim molt a fer. Està al nostre abast prendre decisions diferents que tinguin unes conseqüències més positives pel nostre entorn i per les generacions futures.

Si t'estàs preguntant què pots fer tu en el teu dia a dia per formar part d’aquest  canvi, et presentem aquest recull d'experiències de l'Antònia, en Toni, la Marta, en Miquel Àngel i en David. Ells ens expliquen quines accions i mesures han pres per prendre part d'aquest model energètic més sostenible.

Si has trobat interessant alguna d'aquestes mesures i has decidit fer un canvi, aquestes eines et poden ajudar:

Calculadora de potència

Com puc comprar electricitat d'origen 100% renovable?

Simulador de mesures de rehabilitació energètica.

Calculadora de finestres.

El vehicle elèctric

Mapa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics

R03_Autoconsum fotovoltaic domèstic 

Recomanacions per a instal·lar punts de recàrrega en aparcaments comunitaris

R02_Rehabilitació energètica d’edificis 

Solar tèrmica

Mou-te amb transport públic (mou-te.gencat.cat)

Distintius d'origen i qualitat en l'alimentació (venda de proximitat, producció ecològica, ...)

Ajuts i finançament

 

 

 

 

Darrera actualització: 19.03.2021 | 12:26