Ajuts extraordinaris destinats a empreses i auntònoms afectats per la covid-19

Dilluns, 21 de juny de 2021 a les 00:00

El Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una línia d'ajuts extraordinaris directes de 993 milions d'euros destinats a empreses i autònoms que s'han vist afectats econòmicament per la pandèmia de la covid-19.

Els ajuts procedeixen de fons de l'Estat i estan destinats a 191 sectors que aglutinen prop de 190.000 companyies. El seu objectiu és cobrir els deutes pendents amb proveïdors, amb entitats financeres i el pagament de deutes derivats dels costos fixos. Aquests deutes han d’haver meritat entre l’1 de març de 2020 i el 31 de maig de 2021 i procedir de contractes anteriors al 13 de març de 2021.

Els beneficiaris de la línia podran ser empreses i treballadors autònoms que hagin realitzat l’activitat econòmica durant els darrers dos anys i continuïn el 2021, i que el 2020 hagin declarat un descens del volum anual d’operacions de més d’un 30% de la seva activitat, respecte a l’exercici anterior. Les empreses beneficiàries hauran de tenir la residència fiscal a Catalunya, excepte aquelles que tinguin una facturació superior, que poden presentar les sol·licituds, d’acord amb la normativa estatal, en diverses comunitats autònomes.

La sol·licitud dels ajuts es farà a través del tràmit d’inscripció prèvia. El formulari, disponible al portal corporatiu del Canal Empresa, es podrà presentar a partir del 21 de juny i fins al 30 de juny. Al portal Tràmits gencat també es pot trobar informació detallada sobre l’obtenció dels sistemes d’identificació i signatura electrònica necessaris per poder tramitar la sol·licitud. L'ordre d'entrada de les inscripcions no es tindrà en compte per a l'atorgament dels ajuts. El Departament d’Empresa i Treball farà públiques durant els propers dies les bases reguladores dels ajuts.

D’altra banda, des d’Empresa i Treball també s’ha activat una línia concreta per a empreses de serveis on s’inclouen les agències de viatges detallistes i els serveis de lloguer d’esquí. Per a més detalls, podeu consultar aquest enllaç.

Darrera actualització: 12.11.2021 | 09:09