Mesures a tenir en compte alhora d'utilitzar el parc infantil

Dijous, 1 d'octubre de 2020 a les 00:00

Pautes d’ús i manteniment dels parcs infantils per prevenir la COVID-19 enviat per la Generalitat de Catalunya

  • Considereu que els parcs infantils són un espai compartit i que cal un ús racional per fer un ús segur i per evitar aglomeracions:

- No accediu als parcs infantils si ja hi ha un nombre important d’infants en aquell moment

- Limiteu el temps d’ús a un període inferior a l’habitual per facilitar que hi accedeixin altres famílies sense aglomeracions.

- Busqueu activitats i jocs d’esbarjo alternatius a l’ús dels equipaments dels parcs infantils (gronxadors, tobogans, etc.) Per exemple, jugar amb la sorra, jugar a fet i amagar, etc.

  •  Accediu als parcs infantils més propers al vostre domicili o centre escolar.
  • Cal que els infants

- Practiquin la higiene de mans (gel hidroalcohòlic) abans d’accedir als parcs infantils i també de forma freqüent mentre en fan ús. (cal tenir cura que els infants petits no es posin les mans a la boca després d’utilitzar el gel hidroalcohòlic. En infants menors de 2 anys pot considerar-se l’ús de tovalloletes humides com a alternativa)

- Mantinguin una distància de seguretat interpersonal amb els infants d’altres grups de convivència per impedir el contacte físic, especialment en els accessos als equipaments

- Facin ús de la mascareta de forma obligatòria a partir dels 6 anys inclosos i sempre que sigui possible entre els 3 i 5 anys.

- Evitin menjar i beure en l’espai de joc (es pot beure aigua per garantir la hidratació fora de l’espai de joc)

  • Es recomana que un únic adult acompanyi als infants, per reduir el nombre de persones. En la mesura del possible, relacioneu-vos només amb persones amb les que compartiu un grup de convivència estable. En tot cas relacioneu-vos amb el mínim nombre de persones fora d’aquests grups, limitant el temps de contacte, mantenint la distància i fent ús de la mascareta en tot moment.
  • No feu ús dels bancs a l’interior dels parcs infantils per evitar sobreocupació de l’espai.
  • Expliqueu als infants les pautes per evitar el contacte físic amb infants que no formen part del seu grup de convivència estable.
  • Aquestes mesures són especialment importants en els parcs infantils situats en municipis on s’apliquen mesures especials per a la contenció del contagi per la COVID-19.
Darrera actualització: 01.10.2020 | 16:57