Que encareix el rebut de les escombraries?

Dijous, 10 de novembre de 2016 a les 10:45

La recollida selectiva és un servei obligatori que ofereix l'Ajuntament i que consisteix a recollir diferenciadament diferents fraccions dels residus municipals amb la finalitat de poder-les reciclar. La recollida selectiva i el reciclatge permeten estalviar recursos escassos i part de l'energia necessària per a la fabricació dels productes a partir de matèries primeres verges.

La recollida selectiva te un cost que inclou: el servei de recollida, transport a planta, tractament de la selecció de les deixalles... 

Que podem fer nosaltres per abaratir aquest cost? Si nosaltres no reciclem correctament el cost s'incrementa i això repercuteix en la taxa d'escombraries anual que paguem entre tots. Per tant si volem estalviar TOTS TENIM QUE RECICLAR CORRECTAMENT. 

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Orientalens ha enviat un butlletí de caracterització de la RESTA del dia 24 d'agost, on podreu veure que en aquesta inspecció feta el dia 24 d'agost dins la recollida de la resta varen trobar altres residus que no corresponent i que ens encareixen la taxa de recollida, aquests varen ser: Galleda de plàstic amb nansa de metall, fusta tractada, carregadors, aerosols, runa, monodosis de cafè, pot de vidre amb tap, moneder, encenedor, paquets de tabac, pot de sabó ple, fregalls, clauers, bolígraf, espelma, pastilla de sabó, bastonets per a les orelles, ganivetes d'afaitar, ampolla de vidre amb plàstic, tros de pot de vidre amb tap, coll d'ampolla de vidre amb plàstic, ceràmica trencada, bombetes, menjar i salsa envasats.

També si va trobar presència de xeringues sense agulla i es va aturar la caracterització per trobar-se una xeringa amb agulla.  

 

Darrera actualització: 10.11.2016 | 12:17