Subvencions plataformes elevadores dels habitatges

Dilluns, 5 de març de 2018 a les 00:00

Subvencions per a millorar la seguretat de les plataformes elevadores dels habitatges de les persones amb mobilitat reduïda i vulnerabilitat econòmica

La darrera normativa d’aplicació a les plataformes elevadores obliga a reformar-les i adaptar-les a la Directiva de màquines (Directiva 2006/42/CE) per incrementar-ne la seguretat.
Aquest tipus d’aparells elevadors s’utilitzen fonamentalment per a la mobilitat vertical en l’àmbit domèstic en aquelles llars amb més d’una planta. Per tant, constitueixen una eina d’ajuda essencial per a l’accessibilitat diària d’aquelles persones que tenen una mobilitat reduïda o són usuàries de cadira de rodes.
S’ha constatat que una part del col·lectiu de persones usuàries d’aquestes plataformes amb problemes de mobilitat reduïda es troben en situació de vulnerabilitat econòmica. Aquests aparells són un instrument d’ajuda essencial i imprescindible per al desenvolupament de la vida quotidiana de persones que pateixen limitacions de mobilitat, i aquesta part del col·lectiu no pot fer front a la despesa econòmica que comporta la reforma i l’adaptació d’aquests aparells.
La Generalitat de Catalunya ha considerat adient ajudar econòmicament aquest col·lectiu, afrontant els costos de la reforma d’aquests aparells mitjançant una subvenció, tenint en compte la seva vulnerabilitat econòmica, la seva dependència en el desenvolupament de les seves activitats de la vida diària, així com el fet que la reforma suposi un increment de seguretat en l’ús de l’aparell. En aquest sentit, el 26 de juliol de 2017 es va aprovar l’Ordre EMC/170/2017, que regula les bases per a la concessió de les subvencions per a l’adaptació de les plataformes elevadores.
Es preveu publicar una convocatòria d’ajuts a la reforma de plataformes elevadores per aquest any 2018, que actualment s’està tramitant.

Les persones interessades s'han de posar en contacte amb els serveis socials de l'Ajuntament. Per demanar hora podeu trucar al Tel. 93 841 03 83 (oficines municipals).

Darrera actualització: 05.03.2018 | 10:29